Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

среда, 4. април 2012.

Diary of the Dead (2007)


Diary of the Dead (2007) on IMDb
Kod nas nazvan: Dnevnik Živih Mrtvaca
Žanr: Horor | Naučna Fantastika
Režija: George A. Romero
Glumci: Michelle Morgan, Joshua Close, Shawn Roberts...

Priča:
U toku snimanja filma, grupa studenata kinematografije dolazi u sukob sa zombijima...

Moj osvrt:
Iako nisam fan zombi filmova postoji nekolicina koji su zaista dobri. Pre svega tu mislim na Romerov Dawn of The Dead za koga poštovani Dejan Ognjanović kaže da je najbolji horor ikada snimljen. Potom imamo i njegov rimejk koji je bio sasvim ok i iza njih bih stavio i 28 Days & Weeks later. S obzirom da je Romero začetnik zombi horora, očekivao sam mnogo bolji film od ovog. 


Ono što je dobro, akcija kreće odmah bez nekog nepotrebnog uvoda za ovu vrstu filmova i to je moglo biti veliki plus da je film nešto bolji. Mnogo je više stvari koje mi smetaju. Sami likovi su mi bili veoma slabi. Imamo gomilu dosadnih studenata i njihovog tužnjikavog profesora kako snimaju film. Ceo film je ustvari montaža njihovih snimaka. Ako je već došlo do te apokalipse, kako je neko uspeo fino da sakupi sve to i montira? Još bitnije pitanje, zašto bi to radio s obzirom na opasnost? Najbitnije pitanje, kome bi takav film bio prikazan? Preskočiću preko toga jer iako nisu male stvari, nisu toliko bitne za kvalitet filma. 


Kao što rekoh, imamo gomilu bledunjavih, nezanimljivih likova koji tako malo šetaju, pa malo susretnu kog zombija i sve u krug. Njihove priče su me prilično zamarale i činile gledanje filma veoma napornim. Naravno, tu su i neizbežne scene sa vojskom. Ne znam za vas, braćo i sestre, ali u ovim novijim zombi filmovima, čini mi se da ta vojska pravi više teškoća našim glavnim likovima nego li pomaže.


Opet imamo one zaključke tipa kako smo mi veće zlo od zombija, sami smo krivi i tako te stvari. To se ovde pokazuje u zadnjoj sceni koja bi možda trebala da mi zvuči pomalo patetično ali what the hell, meni je to delovalo prilično simpatično. Sve u svemu očekivao sam više od legendarnog Romera.

Zanimljivosti:
Dokumentarac koji se snima u filmu zove se "The Death of Death". Film je sniman 23 dana. Stiven King, Sajmon Peg, Kventin Tarantino, Giljermo del Toro i Ves Kreven su svi učestvovali u ovom filmu kao reporteri. 

Naj scena:


"Are we worth saving..."

Moja ocena: 3/10

Drugo Mišljenje: Diary of the Dead (2007)

Нема коментара:

Постави коментар