Obavestenje

Obaveštenje: Listu sa vašim predlozima možete videti ovde .

недеља, 24. јун 2012.

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)


Percy Jackson & the Lightning Thief (2010) on IMDb
Kod nas nazvan: Persi Džekson - Kradljivac munje
Žanr: Avantura | Fantastika | Misterija
Režija: Chris Columbus
Glumci: Logan Lerman, Kevin McKidd, Steve Coogan...

Priča:
Tinejdžer saznaje da je potomak grčkog Boga i kreće u avanturu koja treba da spreči rat između bogova.

Moj osvrt:
Znate li one filmove koji vas privuku dobrim trailerom pa se ispostavi da sve što valja je upravo taj trailer. E ovo je jedan klasični primerak. Pre svega, zbog ovakvog naslova, svako normalan će povući paralelu sa Hari Poterom. Nisam fan filmova o tom čarobnjaku, pre svega jer nisu uspeli da prenesu veselu atmosferu iz knjiga, ali su barem pristojni. Ovo je žestoko prazna pričica sa gomilom nabacanih efekata i to je to. O njoj neću ništa više ni reći jer je predvidiva, jadna, predvidiva, mizerna, predvidiva, ne zavređuje pažnju, predvidiva, vređa ineteligenciju i umalo da zaboravim, predvidiva. 


Što se tiče avanture, i toga ima na kašičicu jer nisu se baš potrudili da smisle nešto orignalno. To je toliko loše da čak nije ni zabavno. Što se tiče fantastike najveći deo vremena naši likovi provode u realnom svetu tako da ni tu, osim par scena koje su inače uvreda za grčku mitologiju, nećete videti ništa specijalno. Braćo i sestre, ko od vas svari deo filma koji se dešava u kazinu, on je neuništiv. To je toliko jadno, toliko neoriginalno i toliko vređa inteligenciju da može da zabavi samo najmlađe kojima samo treba slatkiš za oči i gomila šareniša. 


I onda posle "avanture" i "misterije" dođe finalna borba za koju vas, izvinite na izrazu, izbole. Da su snimili mini-film od 20 minuta sa par fantastičnih scena, rezultat je mogao biti odličan. Šta mi se dopalo? Pa upravo tih par fantastičnih scena: duel sa hidrom, šaljiv segment sa Hadom, poneki efekat i to je to. Ali ipak, jedno moram da im priznam, svaka čast za poster i za trailer, odlična navlakušica...

Zanimljivosti:
Kada se vraćaju iz kazina, klinci voze Maserati (toliko o fantastici) koji ima trozubac kao simbol. Luk u filmu igra igru Call of Duty: Modern Warfare 2 (i opet toliko o fantastici).

Naj scena:


Pojava hidre

Moja ocena: 3/10

Нема коментара:

Постави коментар